Povestea noastra

Ne aflăm în satul Vadu Săpat, chiar la granița județelor Prahova și Buzău. Între cunoscătorii de vinuri și printre prahoveni circulă deja denumirea de #Boian, brandul vinului făcut aici la cramă.

Oferim cazare în 12 camere duble (matrimoniale și twin), dintre care 10 sunt dormitoare standard, iar alte două sunt apartamente. Capacitatea maximă de cazare este de 28 de persoane. Design-ul interior al unității denotă mult bun gust, creat într-o notă modernă, cu lumini ambientale oriunde privești și cu mult lemn masiv în compoziție.

Locul pe care este amplasată crama există de mai bine de 100 de ani. Aceasta a fost construită în decursul a trei ani, între 1909-1912, finalizarea ei făcându-se de către meșteri italieni ajunși în podgoria Dealu Mare, unde au făurit alte două crame. În acest timp, Clinciu Ion, edil de Bran, a ajuns în zonă și s-a căsătorit cu o fată de boier din zonă. La nuntă au primit ca zestre 20 de hectare de viță de vie, lucru care l-a îndemnat pe Clinciu Ion să construiască o cramă, folosind ca materie primă piatra. La intrarea în beci poate fi observat și astăzi blazonul inscripționat în piatră, cu inițialele C. I și anul 1912.

Din perioada interbelică până în anul 1995, unitatea viticolă a fost administrată de Cramele Prahova. După 1995 a urmat o perioadă de 23 de ani de pauză, timp în care degradarea și-a spus cuvântul în ceea ce privește clădirile de pe terenul Cramei.

WordPress Video Lightbox