Facilitatile noastre

Cramă/ Beci

În 2018 au început lucrări de reabilitare a clădirilor. Bunul mers al lucrurilor au generat lansarea, în 2018, a primelor vinuri marca Crama de Piatră. „Cantitățile de vin sunt mici, dar corecte” este sloganul nostru. Suprafața viticolă este de 6 hectare, iar anual sunt îmbuteliate aproximativ 20 000 de sticle de vin. În vreme ce beciul și hala de producție au fost reconsolidate, vechiul conac, vizibil distrus, a fost reconstruit. În zilele noastre, pe locul conacului se află unitatea de cazare a Cramei de Piatră, restaurantul și în jurul acesteia, în exterior, o terasă.

Restaurant

La parterul unității de cazare se află restaurantul și barul. Toate sunt decorate cu elemente de lemn, cu detalii fine, cu sfoară și lumini sub forma sticlelor de vin. Iar când iei un loc la masă, ai șansa să fii martor la o  explozie de gusturi, căci doar așa poate fi descrisă munca din bucătărie. Mâncarea arată spectaculos, atât din punct de vedere cromatic, cât și al gustului, meniul purtând semnătura lui chef Marius Greab. 

Degustare vinuri

Dacă optezi pentru a degusta din licoarea vinurilor noastre, trebuie să știi că organizăm și degustări de vinuri. Printre soiurile cultivate se numără Merlot, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră și Fetească Albă. Acestea ajung în sticle, purtând etichetele Boian sau Aldavin. Până la pasul în care vinul ajunge în sticlă, acesta nu este supus niciunui tratament chimic. Există, însă, o etapă în care vinul este supus unei înghețări (detartrare naturală) de până la -5 grade celsius, timp în care toate impuritățile se lasă către baza cisternei, evitând astfel depunerile ulterioare în sticlă.

Terasa Crama de Piatră

Special amenajată pentru zilele călduroase de vară, terasa este locul unde vă puteți delecta cu o experiență culinară specială alături de cei dragi.

WordPress Video Lightbox